From Jutarnji.hr
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/showbiz/clanak/art-2008,4,16,,116133.jl
This article seems to be about this young chef, but it makes reference to Goran Visnjic and Goran Ivanisevic among others. I'll try and get a translation as soon as I can.
'Kuham za Schwarzeneggera i Višnjića, a sad i za Ivaniševićeve' Piše: Marijana Sever
Foto: Davor Pongračić/Cropix
Mladi kuhar u Zagrebu je boravio kako bi predstavio svoje kulinarske vještine u People’su
ZAGREB - Slavni i poznati koji žive u Los Angelesu, poput Arnolda Schwarzeneggera ili Shaquillea O'Neala, a jedu u mom restoranu, moram priznati, baš ne broje svaku kaloriju - priča domaćin brojnih hollywoodskih zvijezda i šef kuhinje glasovitog J. Trani’s Ristorantea u Los Angelesu, Dustin J. Trani. Mlada je kuharska zvijezda, naime, stigla u Hrvatsku na nekoliko dana kako bi svoje kulinarske vještine predstavila u sklopu ciklusa gostovanja poznatih svjetskih kuhara u restoranu i lounge baru People's.
Iako Dustin ima tek 23 godine, svoju je strast prema kuhanju, kaže, otkrio sa samo šest godina, a već nekoliko godina kasnije počeo je redovito kuhati u restoranu svoga oca.
- Dok su moji brat i sestra bježali iz kuhinje, ja sam se iskradao noću i pomagao tati. Mislim da za ovaj posao, koji je jako zahtjevan i stresan, moraš imati dovoljno ljubavi, jer se to inače odražava na ono što poslužuješ na tanjuru - priča Dustin koji je nakon dolaska u Zagreb najprije posjetio - a što bi drugo jedan meštar od kuhinje nego - tržnicu.
- Ono što sam vidio na vašoj tržnici je fantastično. Nudi se samo sezonsko voće i povrće, što je novost za mene, jer u L.A.-u, naime, uvijek ima svega. A to sve je vrlo često umjetno uzgojeno i ne može se mjeriti s mirisima i okusima koji vladaju, primjerice, hrvatskom tržnicom - priča Dustin.
- Učio sam od najboljih, a tradicionalne recepte svoje obitelji redovito obogaćujem tajnama drugih svjetskih kuhinja, kao što su tajlandska ili azijska općenito - otkriva.
Tanja i Goran uživaju u L.A.-u
Dustin J. Trani odnedavno često ugošćava i Gorana Ivaniševića te Tanju Dragović. Oni su inače prijatelji vlasnika bara People’s Petera Balova, koji je podrijetlom Hrvat. - Goran i Tanja su puno bolje. Opušteniji su, puno se smiju, dobro se zabavljaju i Tanja se u L.A. -u već osjeća kao doma - priča.
Hrana i zvijezde
• guverner Arnold Schwarzenegger - voli mesne odreske i inače malo “težu” hranu
• košarkaška zvijezda Shaquille O'Neal - bitno je da mu se posluži u velikom tanjuru, s puno različitih priloga. Obožava i sladoled od vanilije kojeg može pojesti na tone
• producent Lawrence Bender - omiljeno jelo su mu janjeći medaljoni u umaku od grožđa
• glumac Goran Višnjić - tradicionalna kuhinja, voli ribu i uglavnom klasičnu kuhinju
• glumica Eva Longoria - salate i riba, uglavnom lagana jela